Joti 3-5.4.2020

Scouter runt om i världen träffas online under helgen 3-5.4 för att delta i Jamboree on the Internet (JOTI) som kan ses som ett storläger med scouter runt om i världen.

Uppgifter under JOTI Special Edition 3.-5.4.2020 (för hela Finland)

Dessa uppgifter kan du göra under JOTI Special Edition den 3-5.4 2020!

Du kan göra uppgifterna antingen ensam eller tillsammans med andra i din patrull. Uppgifterna är tänkta för spejar- och explorerscouter, men också andra åldersgrupper kan delta och göra uppgifterna. Om ni deltar som patrull behöver ni före ni börjar med uppgifterna komma överens om hur ni håller kontakt med varandra.

Så här lämnar ni in era uppgifter:

  • Ladda upp uppgifterna på padleten på adressen bit.ly/joti2020fi (https://padlet.com/reettamansikkaviita/joti)
  • Uppgifterna är numrerade och varje uppgift lämnas in i rätt kolumn genom att lägga till en kommentar med + -tecknet.
  • Skriv patrullens namn eller ditt eget namn/smeknamn och scoutkår som rubrik för inlämningsuppgiften, ex. Drakarna / Sjöscoutkåren Spejarna.

Under helgen kan du dela med dig av stämningen på sociala medier under hashtagsen #partioscout #JOTI #TogetherAtHome

Uppgift 1 Scoutmeme

Gör ensam eller tillsammans i patrullen åtmistone en ny scoutmeme. Temat kan vara vad som helst som hör ihop med scouting, t.ex. hur det är att hålla på med scouting på distans eller ett minne av ett kvällsprogram vid lägerelden på något läger. För att göra en meme kan du googla på ”meme generator” för att hitta lämpliga verktyg.

Inlämning: Ladda upp er meme eller en länk till den på adressen bit.ly/joti2020fi

Uppgift 2 Scouting på distans ute i världen

Hur håller man på med scouting på distans i andra länder? Sök till exempel upp scouter i andra länder på någon chat på Scoutlink och ta reda på hur de håller på med scouting på distans i sina länder nu när det är scouting på distans som gäller. Hur skiljer sig deras verksamhet från det som ni varit med om? Finns det något ni kunde tänka er att börja med som en del av er egen scouting på distans?

Inlämning: Dela med er av era tankar och upplevelser av hur scouting på distans går till i andra länder! Ni kan välja om ni skriver en text, tar en bild eller gör en video på t.ex. TikTok eller YouTube och delar med er av den på adressen bit.ly/joti2020fi

Scoutlink: https://webchat.scoutlink.net/#/connect (på engelska)

Ni kan söka efter scouter från andra länder också på lägerområdet för JOTI: https://www.jotajoti.info/campsite (på engelska)

Uppgift 3 Dagens goda gärning – skräppromenad

Gå ut och samla skräp i din närmiljö, nära ditt hem. Ta med dig en soppåse och arbetshandskar. Ta en bild av den fulla soppåsen och ladda upp bilden på padleten under uppgift 3. Om ni gör uppgiften tillsammans som patrull kan ni sammanställa era bilder till ett bildcollage och ladda upp det. Den som har bäst kondition samlar skräpet genom att springa runt. Kom ihåg att återvinna skräpet genom att sortera rätt i sopkärlen.

Inlämning: Ladda upp en bild antingen på din egen påse med skräp eller bildcollaget med bilder på hela patrullens skräp på adressen bit.ly/joti2020fi

Du kan också ladda upp bilden på sociala medier och posta en länk till den på padleten.

Här hittar du sorteringsanvisningar: https://www.rosknroll.fi/radgivning/sortering/

Uppgift 4 Scoutinitiativ

Läs om scoutinitiativ på sidan https://osallistu.partio.fi/?locale=sv-SV .

Ta reda på vem som kan göra ett scoutinitiativ och vem som kan understöda det. Hur många behöver stöda initiativet för att det ska tas upp till behandling? Vart går ett initiativ, som fått tillräckligt mycket stöd, till behandling?

Fundera ensam eller tillsammans med patrullen på vad ni skulle kunna göra för initiativ.

Inlämning: Svara på uppgiften antingen genom att lämna in ett initiativ på sidan eller genom att skriva in ert förslag på initiativ på padleten. Om ni lägger in ert initiativ direkt på sidan för scoutinitiativ behöver ni också skriva in ert förslag på padleten bit.ly/joti2020fi

Tags:

Comments are closed

Latest Comments

Inga kommentarer att visa.